joi, 24 februarie 2011

retete pentru oligomenoree - menstruatie in cantitate prea mica sau la intervale prea mari

La 65% din femeile mature din punct de vedere sexual intervalul de la un ciclu menstrual la urmatorul este de 28 +/- 3 zile durata sa variind intre limitele de 18-40 de zile. O data ce menstruatia sa istalat ea nu va depasi, in mod normal, aceste limite cu mai mult de 5 zile. Durata medie a ciclului este de 5 +/- 2 zile, pierzandu-se in medie 130 ml sange. De obicei hemoragia este la fel de puternica in prima si in a doua zi. Sangele menstrual nu coaguleaza, exceptie facand hemoragiile prea puternice.
O menstruatie prea salba sau la intervale prea mari se numeste oligomenoree. Prin aceasta se intelege ciclul cu intervale mari, distanta dintre doua menstruatii fiind de 40-90 zile. In astfel de situatii trebuie neaparat consultat un medic ginecolog. In orice caz amestecul de plante de mai jos poate fi uti si eficient.

coada soricelului achillea milefolium 20 g
radacini de lemn dulce glycyrrhiza glabra radix 20 g
muguri de ienupar juniperus communis 20 g
sunatoare hypericum perforatum 20 g
virnant ruta graveolens 20 g

Ingredientele de maesteca in cantitatile indicate. Se fierb doua lingurite de amestec cu doua cani de apa, timp de 5-10 min. Se strecoara si se beain fiecare zi seara doua cesti de ceai cald.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu